Kwekerij

Kwekerij

Voor de zakelijke en particuliere markt

Tonsel Boomkwekerijen is gespecialiseerd in het kweken van laan- en sierbomen. Ons bedrijf richt zich op de zakelijke en particuliere markt.

Hoveniersbedrijven, groenproject ontwikkelaars, gemeenten en andere groenbedrijven, rekenen op de kwaliteitsbeplanting van Tonsel.

Maar ook voor de particuliere tuin kunt u bij ons terecht. In elke tuin past een boom. U kunt uw boom zelf uitzoeken bij ons op de kwekerij.

Van lokaal tot internationaal

Focus op specialisme

Tonsel boomkwekerijen onderscheidt zich graag door uit te blinken in haar specialismen. Zo werd Tonsel in de jaren 90 bekend om het grote assortiment eiken (Quercus). Tegenwoordig zijn het ook de resistente iepen die de kwaliteit van Tonsel opnieuw bewijzen.

Specialist in iep en eik

Iepen
De laatste jaren zijn er met diverse soorten bomen problemen gerezen, zoals bijvoorbeeld in de eik en kastanje. Ook met de iep zijn er problemen. De iepziekte heeft behoorlijk huisgehouden. Er zijn echter ontwikkelingen die deze boom weer toekomst geven. Een aantal uit Amerika afkomstige selecties blijken hoog resistent te zijn tegen de iepziekte. Het gaat hier om de ulmus ‘Homestead’, ulmus ‘Pioneer’ en de ulmus ‘Urban’. Daarnaast zijn er in het assortiment van Tonsel o.a. ook de bekende soorten ‘lobel’,  ‘clusius’,  ‘plantijn’ en ‘dodoens’ leverbaar.

Groot assortiment eiken
Van oudsher is de eik een favoriete boom binnen de kwekerij. Hierdoor heeft het bedrijf veel expertise en een groot assortiment in huis voor wat betreft eikensoorten. Van de mooie karakteristieke eik beschikt Tonsel over verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld de Quercus turneri ‘ Pseudoturneri’ , Quercus robur, Quercus petraea en Quercus hispanica ‘Wageningen’.