O₂Tree

O₂Tree

Het O₂Tree Concept

Het O₂Tree concept staat voor een duidelijke uitleg over de voordelen van bomen en zijn bedoeld voor tuinen en landschap.

Binnen het assortiment van O₂Tree vindt u diverse soorten bomen. Bomen die één ding gemeen hebben: ze zijn van belang voor een gezond leefklimaat. Niet alleen zorgen bomen voor zuurstof, ook slaan ze CO₂ op in hun stammen. Daarnaast vangen bomen fijnstof af en zorgen ze voor verkoeling in warme perioden. Welke doel u ook voor ogen heeft, O₂Tree biedt voor iedere tuin en elk landschap een geschikte boom.

Het belang van bomen

Dat bomen onze omgeving verfraaien zal niemand betwisten, maar in de afgelopen 20 jaar is duidelijk geworden dat ze nog veel meer nuttige functies vervullen. Hieronder leggen we u uit waarom het planten van een boom altijd een goed idee is.

Kampioenen van het multitasken

Deze kampioenen van het multitasken zouden daarvoor wel wat meer waardering mogen krijgen.  Een mooie volwassen boom in de tuin doet de woningwaarde met circa 1.500 euro stijgen… Door het verdampen van water koelen bomen hun omgeving. Een flinke jonge boom heeft dezelfde koelcapaciteit als tien huishoudairco’s!  Hoe meer ruimte voor beplanting en hoe groter de planten, hoe minder wateroverlast. Bomen en een heesters zijn de belangrijkste vastleggers van CO2 in de stad, omdat ze CO2 in hun hout decennia- tot eeuwenlang opslaan. Een boom verdampt met gemak 150 liter water per boom op een zomerdag…

Een gezonde tuin

Een gezonde tuin zorgt voor een vitale leefomgeving en draagt bij aan biodiversiteit. Daar hoort ook duurzame beplanting in de vorm van bomen bij. Met de aankoop van een boom uit het O₂Tree-assortiment levert u een bijdrage aan een betere leefomgeving voor mens en dier. Zo zorgen de bomen voor het afvangen van fijnstof, opname van CO₂, productie van zuurstof en meer.

Een aangenaam klimaat

Bomen zorgen voor een gezond woon- en leefklimaat. In een straat of tuin met bomen loopt hitte minder snel op. Wetenschappers van de Wageningen Universiteit hebben zelfs ontdekt dat één boom hetzelfde effect kan hebben als tien airco’s (https://edepot.wur.nl/351459). Bomen stabiliseren namelijk de temperatuur door vocht in de lucht te brengen via de bladeren. van Daarnaast zorgen hun bladeren voor de nodige schaduw. Met hun wortels houden ze bovendien grond en water vast. Hierdoor kan ook wateroverlast worden voorkomen bij bijvoorbeeld hevige regenval. Voor insecten, vogels en andere dieren zijn bomen bovendien een fijn onderkomen. Door het planten van een boom vergroot u dan ook de biodiversiteit in uw tuin.

 

 

Alle bomen van het O₂Tree-label worden bij gespecialiseerde kwekerijen verzameld. Op deze manier bent u verzekerd van duurzame, gezonde bomen tegen de beste prijs.